DSXchange: DataStage and IBM Websphere Data Integration Forum
View next topic
View previous topic
Add To Favorites
This topic has been marked "Resolved."
Author Message
electajay
Participant



Joined: 15 Apr 2010
Posts: 36

Points: 287

Post Posted: Thu Jul 14, 2016 6:10 am Reply with quote    Back to top    

DataStage® Release: 11x
Job Type: Parallel
OS: Unix
Hi

I Installed AVI and installed the recent Q2, Need some help in troubleshooting AVI Issue on RHEL IIS 11.5 Server.

According to IBM document we need to install all the below stuff

1. Interface files for Information Server 11.3.1 and 11.5 ==> CN8TEEN

2. Interface Quarterly Update ==> CN8R3EN

3. Address Verification Interface Reference Data Install Manager

4. Parsing Reference Data

5. Address Reference Data

6. Geo Reference Data

I followed the below document and installed all the parts, but getting the below error when user tries to use it

https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.5.0/com.ibm.swg.im.iis.qs.avi.doc/topics/t_qsavi_update_ref_files.html

Installed:
CN8QZEN – AVI_Qrtlrly_Updt_V10_10.5_AIX ==> Installed New one for RHEL Version.
CN3RAEN – AVI_V10.5_IS_1131_Lin64_En

Downloaded:
CN8U5EN – AVI_georefdata_NAmer1_10.5_En_Q2
CN8U9EN – AVI_georefdata_NAmer2_10.5_En_Q2
CN8R8EN – AVI_Qrtrly_Update_v10_10.5_En_Q2
CN8TFEN – AVI_refdata_Instal_V10_Q2


Failed to Create Tab Page: VMDatastage.CCustom.AVIProcessingTypePage({
}) Error was HR= 0x80004005

Is there any way to check if AVI was installed properly...?

Downloaded and extract the reference data packages by following the instructions in the Downloading the product section of the download document. Then, copy the reference data packages to the to the <Installation Manager download directory>/datapacks folder ==> Done this one too and executed the below script which will create /opt/loqate directory

IBM_InstallManager.sh

If i have to uninstall, can i do only the QS Stuff and start again ..?

Thanks

_________________
A Kumar
qt_ky



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2822
Location: USA
Points: 21387

Post Posted: Thu Jul 14, 2016 7:22 am Reply with quote    Back to top    

Aside from the reference data and its own installer, did you install the interface components on both the server and on the client as per the parent topic of the link you sent? If already done, perhaps try one new, fresh client install, and if it still errors then open a new Support case.

_________________
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
Rate this response:  
Not yet rated
electajay
Participant



Joined: 15 Apr 2010
Posts: 36

Points: 287

Post Posted: Thu Jul 14, 2016 7:29 am Reply with quote    Back to top    

Hi,

can you explain what interface components i have to install on client side ..?

you mean metadata interchange agents and bridges ..?

we installed Metadata Interchange Agents and bridges on client side.

is there any thing i need to do configuing Quality Stage with AVI ..?

Thanks a lot

_________________
A Kumar
Rate this response:  
Not yet rated
qt_ky



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2822
Location: USA
Points: 21387

Post Posted: Thu Jul 14, 2016 7:52 am Reply with quote    Back to top    

Here is a link to the parent topic.

https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/SSZJPZ_11.5.0/com.ibm.swg.im.iis.qs.avi.doc/topics/installing_avi_cont.html

Follow that to the steps for installing the interface. Basically you download and copy software under the payloads folder of the client tier software install image, then run the installer. Same for the server.

_________________
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
Rate this response:  
Not yet rated
electajay
Participant



Joined: 15 Apr 2010
Posts: 36

Points: 287

Post Posted: Thu Jul 14, 2016 11:42 am Reply with quote    Back to top    

ok i missed this step of installing on client side, I will install again and keep you posted. Thanks

_________________
A Kumar
Rate this response:  
Not yet rated
electajay
Participant



Joined: 15 Apr 2010
Posts: 36

Points: 287

Post Posted: Mon Jul 18, 2016 12:00 pm Reply with quote    Back to top    

Hi,

I installed QS AVI part on Client side and now i am not getting the error. But when the user created sample job getting the below error

IIS-DSEE-AVIF-00101 The liblqtcr.so library has not yet been successfully initialized. Check that the directory specified for the reference files is correct, or you may need to complete the installation process again

where can i find liblqtcr.so ..? in the /loqate/ directory ..?

_________________
A Kumar
Rate this response:  
Not yet rated
chulett

Premium Poster


since January 2006

Group memberships:
Premium Members, Inner Circle, Server to Parallel Transition Group

Joined: 12 Nov 2002
Posts: 42796
Location: Denver, CO
Points: 220596

Post Posted: Mon Jul 18, 2016 12:12 pm Reply with quote    Back to top    

Why not just run a 'find' on the server, let it locate it for you?

_________________
-craig

"I don't mind you comin' here and wastin' all my time time"

Last edited by chulett on Mon Jul 18, 2016 1:01 pm; edited 1 time in total
Rate this response:  
Not yet rated
qt_ky



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2822
Location: USA
Points: 21387

Post Posted: Mon Jul 18, 2016 12:57 pm Reply with quote    Back to top    

A .so file is a shared object file on Linux or UNIX, much like a DLL on Windows. We have a few such files on our server. Your paths may vary. Here are the sizes and locations of mine. Note that I'm on AIX and you're on Red Hat, so the sizes will probably vary as well.

Code:
11263418 Jan 02 2015  /opt/IBM/InformationServer/Server/DSComponents/bin/liblqtcr.so
11263418 Jan 02 2015  /opt/IBM/InformationServer/Server/StagingArea/Installed/AddressVerification2/Server/aix/liblqtcr.so
18962762 Nov 28 2014  /opt/IBM/InformationServer/Server/StagingArea/Mothballed/AddressVerification2/Server/aix/liblqtcr.so


It also suggests to check the directory specified for the reference files is correct. That path would be according to your installation of the reference files. Also make sure your test job user definitely has read access to the AVI reference files.

_________________
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
Rate this response:  
Not yet rated
electajay
Participant



Joined: 15 Apr 2010
Posts: 36

Points: 287

Post Posted: Mon Jul 18, 2016 1:30 pm Reply with quote    Back to top    

Thanks for the update.

i found the .so files and it was there in the dsenv file DSComponents/bin

So do we need to add that lib path some where in the environment ..?

I restarted the app on client side and server side, but didnt work.

So as the error says re-install the reference files again, i am doing it now.

_________________
A Kumar
Rate this response:  
Not yet rated
qt_ky



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 2822
Location: USA
Points: 21387

Post Posted: Tue Jul 19, 2016 6:55 am Reply with quote    Back to top    

On AIX, its path was already in my LIBPATH, as specified in the $DSHOME/dsenv file. I do not recall having to add it just for AVI.

_________________
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius
Rate this response:  
Not yet rated
Mike



Group memberships:
Premium Members

Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1017
Location: Omaha, NE
Points: 6551

Post Posted: Tue Jul 19, 2016 7:32 am Reply with quote    Back to top    

It's been a while since I last used AVI, but I seem to recall the AVI stage itself having a property to point to a reference data location.

I'd check the stage properties in your developer's test job.

Mike
Rate this response:  
Not yet rated
dj
Participant



Joined: 24 Aug 2006
Posts: 78
Location: india
Points: 1101

Post Posted: Tue Jul 19, 2016 9:14 am Reply with quote    Back to top    

Usually we have encountered "lqtcr library has not yet been successfully initialized" error when AVI ini & reference files path is incorrect.

In AVI Processing Path for .ini and reference files property - specify the correct AVI files path where it was installed.

find for loqate.ini and .lfs files residing directory. Hope this helps!

Thanks,
dj


Last edited by dj on Wed Jul 20, 2016 3:53 am; edited 1 time in total
Rate this response:  
Not yet rated
Seth.Dickerson
Participant



Joined: 14 Apr 2016
Posts: 20

Points: 251

Post Posted: Tue Jul 19, 2016 11:32 am Reply with quote    Back to top    

dj wrote:
In AVI Processing Path for .ini and reference files property - specify the correct AVI files path where it was installed.

Where are you suggesting I look? Are you referrring to the AVI installation directories?

Thanks,
Rate this response:  
Not yet rated
Seth.Dickerson
Participant



Joined: 14 Apr 2016
Posts: 20

Points: 251

Post Posted: Tue Jul 19, 2016 12:06 pm Reply with quote    Back to top    

I am wondering if it is possible our current installed loqate installation is not compatible with RHEL v7 64bit or not compatible with AVI v10.5? Does anyone happen to know where this installation can be obtained? Or have any information on where I may be able to get a newer version of loqate?
Rate this response:  
Not yet rated
dj
Participant



Joined: 24 Aug 2006
Posts: 78
Location: india
Points: 1101

Post Posted: Wed Jul 20, 2016 3:51 am Reply with quote    Back to top    

Yes, In AVI stage- to specify the path where the AVI reference files resides.

Code:

/proj/IBM/AVIdata/Ref/data $ ls  | more
rd_CI_geop.lfs
rd_BI_geop.lfs
country.lfs
rd_ZA_geop.lfs
lx_AA.lfs
IBMNAV1_manifest.properties
loqate.ini


Thanks
Rate this response:  
Not yet rated
Display posts from previous:       

Add To Favorites
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme & Graphics by Daz :: Portal by Smartor
All times are GMT - 6 Hours