DSXchange: DataStage and IBM Websphere Data Integration Forum
View next topic
View previous topic
Add To Favorites
This topic has been marked "Resolved."
Author Message
jpr196
Participant



Joined: 26 Sep 2006
Posts: 65
Location: Virginia
Points: 578

Post Posted: Mon Dec 03, 2007 9:00 am Reply with quote    Back to top    

DataStage® Release: 7x
Job Type: Server
OS: Unix
Hi,

We're getting the following error: "ds_loadlibrary: error in dlopen" when running jobs with certain plugins (rowmerger and pivot are 2 we know of). This error only occurs when we login to Ascential using our personal user names. When using dsadm, the jobs run fine. Is this simply a case of other users needing same privileges as dsadm or might it be something else?

Thanks
Krazykoolrohit


since July 2006

Group memberships:
Premium Members

Joined: 13 Jul 2005
Posts: 560
Location: Ohio
Points: 2890

Post Posted: Mon Dec 03, 2007 12:48 pm Reply with quote    Back to top    

a simple search on "ds_loadlibrary: error in dlopen" gave me lots of results. Please use the search facility before posting.

May be this can help:

http://www.dsxchange.com/viewtopic.php?t=97489&highlight=ds_loadlibrary%3A+error+in+dlopen
Rate this response:  
Not yet rated
jpr196
Participant



Joined: 26 Sep 2006
Posts: 65
Location: Virginia
Points: 578

Post Posted: Tue Dec 04, 2007 6:25 am Reply with quote    Back to top    

Hi again,
I did do a search before posting and didn't find any results that discuss this error in relation to specific users not being able to access plugins. It appears to me that most solutions for this error revolve around incorrect library path or dsenv needing to be rerun. However, why would one user be able to use Datastage without issue and not another?
Rate this response:  
Not yet rated
chulett

Premium Poster


since January 2006

Group memberships:
Premium Members, Inner Circle, Server to Parallel Transition Group

Joined: 12 Nov 2002
Posts: 38898
Location: Denver, CO
Points: 198605

Post Posted: Tue Dec 04, 2007 7:34 am Reply with quote    Back to top    

That would imply a permissions or group issue. Did you follow the FAQ on configuring DataStage for multiple users?

_________________
-craig

ORA-03113: end-of-file on communication channel
Rate this response:  
Not yet rated
jpr196
Participant



Joined: 26 Sep 2006
Posts: 65
Location: Virginia
Points: 578

Post Posted: Tue Dec 04, 2007 7:58 am Reply with quote    Back to top    

I didn't configure the environment, so I'm not sure if the faq was followed, but I'll reference this document to our helpdesk to troubleshoot the issue. Thanks
Rate this response:  
Not yet rated
jpr196
Participant



Joined: 26 Sep 2006
Posts: 65
Location: Virginia
Points: 578

Post Posted: Thu Dec 06, 2007 12:39 pm Reply with quote    Back to top    

Just wanted to follow up that we resolved this. It was a permissions problem. Thanks.
Rate this response:  
Not yet rated
meet_deb85



Group memberships:
Premium Members

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 130
Location: NOIDA
Points: 1038

Post Posted: Thu Oct 16, 2008 10:49 pm Reply with quote    Back to top    

What permission did you guys change...

can you please explain it in detail
Rate this response:  
Not yet rated
Display posts from previous:       

Add To Favorites
View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Theme & Graphics by Daz :: Portal by Smartor
All times are GMT - 6 Hours